Hoe je je dag kunt plannen voor maximale productiviteit als je je eigen bedrijf runt

Tijd is een kostbaar goed, vooral als je een kleine bedrijfseigenaar bent en het voelt alsof er altijd een miljoen dingen te doen zijn. De meeste eigenaren van kleine bedrijven bouwen geen tijd in hun werkdagen in voor dingen die niet alleen maar rennen, rennen, rennen voor het bedrijf zijn,” Laura Vanderkam, expert in time-management.

1. 6.00 uur wakker worden en trainen

Onderzoek uit België suggereert dat trainen ’s ochtends vroeg – voordat je ontbeten hebt – je niet alleen helpt om je fitnessdoelen te bereiken, maar je zelfs meer energie kan geven dan die paar extra minuten slaapwandelen.

2. 6.45 uur maak je klaar voor de komende dag

Tijd om te douchen, gezond te ontbijten, het gezin te onderhouden en de mensen te brengen waar ze heen moeten.

3. 8.30 uur doe de belangrijkste dingen

Het eerste deel van de werkdag is je belangrijkste productietijd, wanneer je zich moet concentreren op de dagelijkse prioriteiten die moeten worden gedaan om je bedrijf draaiende te houden.

4. 12.30 uur een sociale lunch

Elk bedrijf is afhankelijk van mensen, en je moet sowieso een evenwichtige lunch eten om je energieniveau op peil te houden, dus je kunt net zo goed proberen het meeste uit die tijd te halen.

Gebruik je lunchpauze om relaties aan te knopen met mensen die je kent of beter zou willen leren kennen, of dat nu werknemers zijn of mensen buiten je bedrijf.

5. 13.30 uur leer iets nieuws

Neem de tijd om je bedrijf of uzelf te laten groeien. Dit kan betekenen dat je een nieuwe vaardigheid moet leren, bijschaven wat je al weet of nieuw werk of nieuwe projecten vinden die je kunt aannemen.

6. 14.30 uur maak jezelf meer zichtbaar

Misschien hebt je al hulp met sociale media, maar elke eigenaar van een klein bedrijf moet nadenken over hoe hij door de rest van de wereld wordt gezien.

Mentorschap en teruggeven aan de gemeenschap zijn een paar goede manieren om je externe carrièrekapitaal op te bouwen.

7. 15.30 uur maak een wandeling

Natuurlijk zonlicht en een beetje beweging zijn geweldige manieren om je alertheid te verhogen en je energieniveau te verhogen tijdens je middagpauze.

8. 16.00 uur laat deze tijd ongepland

In de loop van de dag zullen er dingen opduiken die een speciale behandeling vereisen – dit is het moment om alles wat aandacht behoeft op te ruimen.

9. 17.00 uur plannen voor wat komt

Bepaal je drie topprioriteiten voor de volgende dag en of je iets moet herschikken. Of, als je van plan bent om later op de avond werk te doen, weet dan van tevoren wat je strategie is om het efficiënt te doen.

10. 18.00 uur het einde van de werkdag

Of je nu tijd met je gezin wilt doorbrengen, met vrienden wilt optrekken, vrijwilligerswerk wilt doen of alleen wilt ontspannen, je vrije tijd mag niet met werk te maken hebben.