De meest populaire tuinevenementen ter wereld

De wereld is groot en er zijn veel tuinen, en niet alleen in het Verenigd Koninkrijk nemen we het tuinieren zeer serieus. Buitenruimtes, hoe groot of klein ook, worden nu gezien als een essentieel onderdeel van onze manier van leven. Hier is een overzicht van de grootste en beste tuinevenementen ter wereld en waarom ze zo inspirerend zijn om te bezoeken. Hieronder is een lijst van zes onmisbare evenementen voor de tuinfanaat:

1. Melbourne Internationale Bloemen- en Tuinenshow

Uniek, want dit is de enige bloemenshow die wordt gehouden door een UNESCO World Heritage Site, en is zeer zeker pluk van de bloemen voor een tuinbouw show onder de evenaar. Het vieren van de grote Australische buiten-en outback, terwijl het verzamelen van de beste in Australië landschapsarchitectuur, tuinarchitectuur en florale talent deze populaire show wordt normaal gehouden in april en wordt bezocht door meer dan 10.000 mensen.

Chris Phutully from Australia, CC BY 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by/2.0, via Wikimedia Commons

2. Singapore Tuin Festival

Wordt slechts om het jaar gehouden (dus plan uw reistijd naar Singapore met zorg). Een enorm tuinbouwevenement met een aantal van de meest interessante categorieën showtuinen, waaronder fantasietuinen en bloemenvensters naar de wereld. Gehouden over negen dagen trekt deze tuinshow de aandacht van ontwerpers die showen en mensen die van over de hele wereld op bezoek komen. Met regelmatig meer dan 300.000 bezoekers en meer dan 25.000 planten en meer dan 1000 individuele soorten is het geen wonder dat deze bloemententoonstelling steeds succesvoller wordt.

3. De Floriade, Nederland

Als je aan Holland en Amsterdam denkt in relatie tot tuinbouw, is het je vergeven als je aan tulpen denkt! Er is echter zoveel meer in de Nederlandse bloemen- en tuinwereld dan alleen tulpen en windmolens. De Nederlandse tuinbouwsector organiseert de Floriade slechts één keer per decennium – een grote bloemen- en tuinenshow die trends door de decennia heen onder de loep neemt en ook kijkt naar moderne ontwikkelingen op het gebied van water en duurzaamheid om plannen te maken voor de toekomst – een echt ‘groen’ evenement.

Shaun Dunphy, CC BY-SA 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0, via Wikimedia Commons

4. Bundesgartenschau

Deze Duitse toptuinshow wordt tweejaarlijks in verschillende steden gehouden en staat bekend om het gebruik van landschapsarchitecten en structureel ingestelde tuinontwerpers om grote openbare ruimtes in de stad waar hij wordt gehouden te veranderen en uit te breiden. Deze show heeft een zeer gestructureerde aanpak en biedt een enorme hoeveelheid informatie naast de meer traditionele tuin show variëteiten!

5. Internationale Bloemenshow van Philadelphia

De grootste bloemenshow van Amerika wordt elk jaar in Philadelphia gehouden, en hij wordt steeds groter en groter. De show is voortgekomen uit de Pennsylvania Horticulture Society en er gaat een groot gevoel van geschiedenis en trots uit van deze All American Garden Show. Elke show heeft een basisthema dat elk jaar verandert en wordt bezocht door meer dan 250.000 mensen.

6. Bloemenshows in het Verenigd Koninkrijk

Een wereldlijst van grote bloemenshows kan natuurlijk niet zonder vermelding van twee van de bekendste tuin- en bloemenshows ter wereld, die beide in het Verenigd Koninkrijk zijn gevestigd. Hampton Court Palace Flower show en RHS Chelsea Flower show, wereldwijd bekend als de gouden standaard voor alles wat met tuinbouw te maken heeft.