Kan je ‘s winters in de tuin werken?

De winter kan een hele uitdaging zijn voor tuinarchitecten. Het is hun laagseizoen wanneer er geen terrasprojecten en mooie achtertuinen worden aangelegd. Tenzij het klimaat het toelaat natuurlijk, in dat geval, bouwen maar! Maar voor de tuinarchitecten die de pech hebben dat Moeder Natuur sneeuw en koud weer brengt, kunnen de herfst en winter een moeilijk seizoen zijn. Vooral voor degenen die net beginnen in het vak en niet beschikken over het kapitaal van de zomer projecten om hen door de wintermaanden.

Andere soorten projecten

Gelukkig, ook al lopen achtertuinprojecten ten einde, het onderhoud en de seizoensgebonden projecten beginnen. Tuinarchitecten hoeven niet al hun gereedschap op te bergen en hun ploegen te laten stilzitten wanneer er werk te doen is. Vooral voor degenen die hebben geïnvesteerd in het landschap business management software en zijn met behulp van crew tracking en onderhoud scheduling tools. Het is misschien niet de overvloedige winst van volledige ontwerpen en bouwprojecten, maar het is inkomen kunt je profiteren van door het langzame seizoen.

Het meest typische werk buiten het seizoen voor hoveniers is sneeuwruimen. Ze hebben de vrachtwagens al voor gebruik in de zomer, dus wat zou het toevoegen van een afneembare sneeuwschuiver aan de voorkant en het ploegen van parkeerplaatsen en opritten. Het is een perfecte manier om je software voor landschapsbeheer in te zetten en te laten zien dat software niet alleen voor de drukke maanden is. En dat het je ook buiten het seizoen nog winst kan opleveren.

Bomen en struiken planten

Zolang de grond niet bevroren is, zijn de herfst en winter de perfecte tijd om struiken, heesters en bomen te verplanten. Plan je bemanning voor elk van je klanten met behulp van je landscape business managementsoftware en krijg ze in de tuinen van je klanten te verplanten. Dit kan ook andere activiteiten inhouden zoals snoeien, bomen terugsnoeien en het planten van eenjarige winterbloeiers en het harken van de grond. Het mag dan wel buiten het seizoen zijn, maar denk aan het hoogseizoen en aan hoe je klanten willen dat hun tuin eruitziet als de sneeuw gesmolten is en het weer klaar is voor gebruik. En voor toekomstige projecten die je in de zomermaanden zou kunnen doen.