Hoe je het grasveld van stadiums onderhoud

Voel je de opwinding in de lucht? Het is bijna voetbalseizoen. Binnenkort zullen atleten van alle niveaus hun sportschoenen en shirts aantrekken, en zullen stadions in het hele land uitpuilen van de fans. Maar terwijl dat allemaal nog een paar weken duurt, is voor onderhouders nu het echte begin van het voetbalseizoen. Nu is de tijd aangebroken dat het echte werk moet worden gedaan om het voetbalveld in tiptop conditie te krijgen voor trainingen en wedstrijden.

1. Oefenslijtage en scheuren

Als voetbalteams het veld opgaan voor trainingen buiten het seizoen, kunnen ze veel schade aanrichten aan het speeloppervlak. Volgens Dwight “willen de teams steeds op dezelfde plaatsen oefenen, waardoor de grond compacter wordt, de grasmat dunner wordt en er minder dan ideale speelomstandigheden ontstaan. Het wordt dus een hele uitdaging om deze terreinen veilig en bespeelbaar te houden.”

2. Puin

Een ander veelvoorkomend probleem voor onderhouders is het schoonhouden van het veld. Tijdens de voorseizoentrainingen is het niet ongewoon dat afval zich ophoopt op en rond het veld als de atleten aan het trainen zijn. Afval kan variëren van gebruikte papieren bekertjes tot gebroken schoenplaatjes, tape en nog veel meer. Het is belangrijk voor onderhouders om zich te houden aan een regelmatig schoonmaak schema om er zeker van te zijn dat al het afval van het veld wordt verwijderd om eventuele gevaren voor de spelers te elimineren.

3. Communicatie is de sleutel

Omdat coaches elke dag uren op het veld doorbrengen met hun team, zijn zij vaak de eersten die veldproblemen opmerken. Als er een goede communicatielijn is tussen de coachingstaf en het onderhoudsteam, kunnen coaches deze problemen tijdig doorgeven zodat ze niet over het hoofd worden gezien. Door de problemen op het veld onder de aandacht van het onderhoudsteam te brengen, kunnen zij onmiddellijk actie ondernemen om de problemen te verhelpen voordat ze verergeren en leiden tot spelersblessures of dure veldreparaties.

4. Houd het veld bewaterd

Het wordt warm in de zomer, en als je voetbalveld niet genoeg water krijgt, zal het uitdrogen en zal het gras misschien niet goed blijven groeien. Door besproeiing op te nemen in je onderhoudsschema voor je voetbalveld, zal je veld niet uitdrogen en zullen er geen scheuren, spleten en andere gevaren ontstaan. Een goed irrigatiesysteem kan een heel eind helpen om je veld gelijkmatig van water te voorzien en er tegelijkertijd voor te zorgen dat het niet te veel water krijgt en overstroomt.

5. Maai het voetbalveld regelmatig

Een van de algemene regels voor onderhoud, en ook een van de belangrijkste voetbalveld onderhoudstips, is dat je je voetbalveld zo regelmatig moet maaien dat je nooit meer dan een derde van de hoogte van het gras moet maaien tijdens elke maaibeurt. Dit wordt verondersteld om de algemene gezondheid van het veld te helpen behouden.

6. Controleer op ongedierte

Onkruid, insecten, knaagdieren en ziekten kunnen allemaal een ravage aanrichten op je voetbalveld en het speeloppervlak vernietigen. Deze problemen in een vroeg stadium aanpakken is de beste manier om ze effectief te behandelen. Zorg ervoor dat je je veld regelmatig zorgvuldig analyseert op tekenen van eventuele ongedierteproblemen.