De voor- en nadelen van dropshipping

Dropshipping is een bedrijfsmodel dat je toelaat producten te verkopen en te verzenden die je niet bezit en niet in voorraad heeft. Je leveranciers – groothandelaars of fabrikanten – produceren de goederen, slaan ze op en verzenden ze voor je naar je klanten. Het proces is eenvoudig. je ontvangt een bestelling, je stuurt de bestelling door naar je leverancier en je leverancier voert de bestelling uit. Hoewel dropshipping veel voordelen heeft, heeft het ook veel nadelen. We zullen beide in de secties hieronder verkennen.

Voordelen van Dropshipping

1. Lage opstartkosten

Het vereist veel kapitaal om een magazijn te stockeren. je kunt elimineren het risico van het gaan in de schulden om je bedrijf te starten door het gebruik van dropshipping. In plaats van de aankoop van een uitgebreide inventaris en hopen dat het verkoopt, kunt je een dropshipping bedrijf te starten met nul inventaris en onmiddellijk beginnen met het maken van geld.

2. Lage kosten van de inventaris

De kosten van de inventaris is een van de hoogste kosten die je zult hebben als je zelf en magazijn voorraad. Je kunt eindigen met verouderde inventaris – dwingt je om manieren te vinden om je voorraad te verminderen – of je zult eindigen met te weinig inventaris – wat leidt tot stockouts en verloren omzet. Met dropshipping kun je deze problemen vermijden en je richten op het laten groeien van je klantenbestand en het opbouwen van je merk.

3. Lage orderverwerkingskosten

Orderafhandeling vereist meestal dat je je voorraad opslaat, organiseert, traceert, etiketteert, ophaalt en inpakt en verzendt. Dropshipping laat een derde partij zorgen voor dat alles. je enige taak in deze regeling is om ervoor te zorgen dat ze je orders van klanten krijgen. Al het andere wordt door hen afgehandeld.

Nadelen van Dropshipping

1. Minder controle over orderafhandeling en levertijden

Ook al draag je niet de kosten van de opslag van voorraad, je zal betalen voor ontevreden klanten. De fabrikanten en groothandelaren met wie je zaken doet, zijn verantwoordelijk voor het beheer en de verzending van je voorraad. Als zij het verpesten, klaagt de klant bij je of koopt hij bij je concurrent.Als je een dropshipping bedrijf begint, zorg er dan voor dat je werkt met partners van hoge kwaliteit.

2. Afhankelijkheid van andermans voorraad

In staat zijn om nieuwe producten onmiddellijk aan te bieden of te stoppen met de verkoop van traag-bewegende producten is een groot voordeel van dropshipping. Het nadeel van dit extraatje is dat je geen controle hebt over de voorraad van je leverancier. Als zij zonder voorraad komen te zitten, zit JIJ zonder voorraad.

3. Minder winst

De verborgen “kosten” van dropshipping zijn het gebrek aan bulkprijzen. je zult waarschijnlijk meer betalen voor elk item dat je verkoopt in vergelijking met het betalen van minder voor een grote voorraad van items – wat leidt tot minder winst. Als je wilt veel geld te verdienen met behulp van dropshipping, dan zul je meer producten te verkopen dan je anders zou hebben als je eigendom en warehoused hen zelf.