De voor- en nadelen van affiliate marketing

Affiliate marketing is blijkbaar het gemakkelijkste online businessmodel om te beginnen met het verdienen van passief inkomen online. Het is een industrie met lage kosten en hoge winstmarges. Aan de andere kant kan het ook een moeilijke sector zijn. Alle uitdagingen liggen bij je en de prestaties hangen af van je vastberadenheid, je aanpak en de affiliate strategie die je kiest om te volgen.

De voordelen

1. Miljarden-dollar Business

Zoals ik reeds in de inleiding van dit bericht heb vermeld, is affiliate marketing een miljarden-dollar-industrie die de laatste tijd vrij goed floreert, en dit lijkt het voornaamste voordeel ervan te zijn. Het is een grote stimulans om je deel te krijgen, is het niet?

2. Voordelig business-idee

Het definitieve voordeel van affiliate marketing is het feit dat het een vrij gemakkelijke bedrijfstak is om toe te treden, namelijk omdat er geen toetredingsdrempels zijn. Het is gewoon een kwestie van je beslissing. Het enige wat je hoeft te doen is een affiliate marketingwebsite te maken (maar je kunt ook affiliate marketeer worden zonder website), een aantrekkelijke niche te kiezen en tenslotte een bepaald product of bepaalde producten (goederen) die voor je relevant zijn om op de markt te brengen. Vervolgens meldt je zich gewoon aan bij een geselecteerd affiliate marketing programma, en je bent klaar om te beginnen.

Nadelen

1. Je hebt geen controle over affiliate marketingprogramma’s

Logisch, je bezit geen affiliate marketingprogramma’s, dus je moet gewoon gebruik maken van bestaande. Op deze manier bent je volledig afhankelijk van de regels van je merchant en respecteert je hun voorwaarden. Een programma dat soms aantrekkelijk lijkt, kan later steeds minder concurrerend worden, maar je zult niet in staat zijn om zelf de voorwaarden aan te passen, het enige wat je kunt doen is de noodzaak van verdere aanpassingen met betrekking tot kortingen op de gegeven producten, etc. communiceren.

2. Je hebt geen controle over je concurrentie

Concurrentie varieert afhankelijk van de industrie. Aangezien er sterke voordelen zijn van affiliate business, zoals lage investeringskosten, hoge winstkansen en geen expertise nodig, proberen veel mensen affiliate marketing uit te proberen. Vrijwel iedereen kan meedoen en succesvol zijn.

Zeer getalenteerde affiliate marketeers uit dezelfde niche vormen een felle concurrentie, wat een duidelijk gevaar is voor je prestaties en een aanzienlijk nadeel. Dit moet je echter niet afschrikken. Vergeet niet dat de verplichte factoren van succes hard werken en doorzettingsvermogen zijn.