De beste stadstours die je kunt maken in VR

Er zijn een groot aantal Virtual Reality-bedrijven die allemaal proberen steeds uniekere ervaringen voor de consument te creëren, en een van de grootste VR-groeicategorieën is reizen. En wat is een beter moment om een voorproefje van reizen te krijgen vanuit het comfort van je woonkamer, alleen uitgerust met een VR-headset, dan nu? We hebben de beste virtual reality-reiservaringen uitgezocht die momenteel op de markt zijn.

1. National Geographic VR-ontdekkingsreis

Gecreëerd in samenwerking met National Geographic, een wereldleider op het gebied van geografie, cartografie en exploratie, nodigt deze magische VR-ervaring je uit om twee van de meest iconische locaties op de planeet aarde te ontdekken. Zet je ontdekkingsreizigerspet op en ga naar Antartica voor een opwindende expeditie. Navigeer in een kajak rond ijsbergen, beklim een enorme ijsplaat en overleef een sneeuwstorm terwijl je op jacht gaat naar een verloren keizerspinguïnkolonie. Bezoek de oude Inca-citadel Machu Picchu in Peru en word ondergedompeld in verbazingwekkende digitale reconstructies van de legendarische plek. Wees getuige van mummievereringen, drink een kop heilige chicha en ontmoet schattige en harige alpaca’s terwijl je de foto’s van Hiram Bingham, toen hij de citadel herontdekte, vergelijkt. Neem zeker een fototoestel mee, want je beste kiekjes kunnen zelfs in het prestigieuze National Geographic magazine belanden.

2. Rome herboren: Het Pantheon

Gemaakt door Flyover Zone, een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in virtuele reistoepassingen die ’s werelds belangrijkste culturele erfgoedsites en monumenten presenteren, is Rome Reborn een van de vijf toepassingen die verschillende gebieden van het oude Rome presenteren. Deze applicatie voert de gebruiker door de hele antieke stad en concentreert zich op het Pantheon, misschien wel het best bewaarde gebouw uit de oudheid. In het gezelschap van twee virtuele gidsen verkent je het voorplein en het heiligdom van het gereconstrueerde complex, terwijl je luistert en leert over het ontwerp en de decoratie van het Pantheon, evenals de aard van de religieuze cultus die er ooit in werd ondergebracht.

3. De grote piramides van Egypte

The Great Pyramids of Egypt, een van de zevendelige virtuele reisseries van Escape Now, brengt kijkers naar een van ’s werelds meest iconische bestemmingen – de oude piramidevormige metselwerkstructuren van Gizeh, in de buitenwijken van Caïro, die dateren uit de perioden van het Oude en het Middenrijk. De tour, gefilmd en gepresenteerd door de bekroonde VR filmmaker Tarik Mohamed, is voorzien van volledig commentaar en achtergronden die kijkers een fascinerend en meeslepend inzicht geven in de ervaring. Mohamed werkt ook aan uitbreiding naar online educatieve lesprogramma’s voor middelbare scholen op het gebied van sociale studies en geschiedenis.

4. Redneck Road Trip

Rod Edwards is een internationaal bekroonde stills fotograaf en een interactieve content creator die gebruik maakt van het VRdirect platform om zijn unieke VR projecten te creëren en te publiceren. De Redneck Roadtrip geeft kijkers de kans om leunstoel virtual reality bezoekers te worden en zijn tour te ervaren in het comfort van hun eigen huis. Tijdens de opnames van Redneck Roadtrip genoot hij van de opwinding om gewoon af te wachten wat er om elke hoek ligt. Het is een prachtige manier om te reizen, het leven te ervaren en onderweg fascinerende mensen te ontmoeten. Het is bijna net zo goed als er zelf bij zijn…