Beste digitale hulpmiddelen voor landschapsarchitectuur

Een van de redenen waarom we houden van de beste landschap design software is dat het u toestaat om echt te experimenteren bij het ontwerpen van uw buitenruimte, dus of u wilt weten hoe een vijver eruit zou zien in uw tuin, of een patio toe te voegen aan uw ruimte, kunt u ervoor zorgen dat u precies weet wat u wilt voordat u wijzigingen hebt aangebracht aan uw eigenlijke huis

1.  Realtime Landscaping Pro

Realtime Landscaping Pro is een eersteklas landschapsontwerpprogramma dat krachtig genoeg is voor professionele ontwerpers om te gebruiken, maar toegankelijk en intuïtief genoeg voor huiseigenaren om er ook mee overweg te kunnen. Ontwerp een nauwkeurig model van de buitenkant van uw huis, en modelleer het omringende land zodat het overeenkomt met uw eigen achtertuin met behulp van de ingebouwde topografie bouwer.

Plan vervolgens je tuin met behulp van de uitgebreide bibliotheek met 5.700 realistische planten en nog eens duizenden tuinaccessoires – waarvan vele replica’s zijn van echte merken die te koop zijn. Zodra uw ontwerp klaar is, kunt u het bekijken in 3D vanuit het perspectief van uw keuze, of activeer de meeslepende walkthrough-modus – compleet met realistische verlichting, schaduwen, stromend water en zelfs bewegende bladeren – om u te helpen visualiseren hoe uw voltooide tuin zal aanvoelen.

2.  TurboFloorPlan Home & Landscape Pro

TurboFloorPlan Home & Landscape Pro is een eenvoudig te leren maar toch feature-rijke tool die zowel landschap ontwerp en huis ontwerp functionaliteit omvat. Met een prijs van net geen $100 zit het in dezelfde prijsklasse als onze topper Realtime Landscaping Pro, wat een directe vergelijking onvermijdelijk maakt.

Hoewel de objectenbibliotheek aanzienlijk kleiner is dan bij Realtime Landscaping Pro – met ongeveer 2000 planten minder om uit te kiezen – kan het feit dat TurboFloorPlan Home & Landscape Pro u ook in staat stelt om de binnenkant van uw huis te ontwerpen, een factor zijn die in uw voordeel speelt.

3.   SketchUp

SketchUp wordt veel gebruikt door professionele landschapsontwerpers en architecten.

Je zou denken dat SketchUp ver buiten het bereik van de gemiddelde thuisgebruiker zou liggen. Sterker nog, de meest geavanceerde versie, SketchUp Studio, kost maar liefst $1,199 per jaar.

Maar laat u niet afschrikken door het maximale prijskaartje. SketchUp is ook beschikbaar als een gratis, web-based 3D modelleertool om u te helpen uw landschapsontwerp ideeën te visualiseren. Een abonnement op SketchUp Shop kost $119 per jaar, waarmee het in de buurt komt van de andere professionele landschapsontwerptools in onze gids – Realtime Landscaping Pro en TurboFloorPlan Home & Landscape Pro.

4.  Virtual Architect Ultimate Home Design

Virtual Architect Ultimate Home Design helpt u te visualiseren hoe uw buitenruimte eruit zou kunnen zien. Met eenvoudig te gebruiken tools en eenvoudige navigatie, heeft deze software ook een goede bibliotheek van planten, merkartikelen, en het profiteert van goede teken tools.

Er is een handig zelfstudievenster dat je wegwijs maakt in deze software, zodat je er vrij snel mee aan de slag kunt. Het is echter de moeite waard om op te merken dat deze software niet erg snel werkte op hardware met een lege batterij. Deze versie is ook alleen beschikbaar voor PC, maar er zijn meer basisversies beschikbaar voor Mac.